شورای نامزدان ریاستجمهوری برای بار دیگر تاکید کردند که برای بیرون رفت از بحران در کشور طرح حکومت مشارکت ملی روی دست گرفته شود.
شورای نامزدان ریاست جمهوری، امروز سهشنبه ۳ جدی، طی یک نشست خبری گفت؛ نتیجهیی را که کمیسیون انتخابات ارایه کرده، برای ثبات افغانستان خطرناک است.
در حالیکه برگزاری انتخابات، رسیدهگی به شکایتها، تخلفهای انتخاباتی و اعلام نتیجهی ابتدایی انتخابات از صلاحیتهای قانونی کمیسیونهای انتخاباتی است اما شورای نامزدان از چگونگی کارکرد این نهادها انتقاد کرد.
احمد ولی مسعود، نامزد ریاست جمهوری و عضو این شورا، کمیسیونهای انتخاباتی را متهم به بازی با سرنوشت مردم کرد و گفت که تصمیم کمیسیون شکایتهای انتخاباتی در چگونگی رسیدهگی به شکایتها نیز کارساز نخواهد بود.
اعضای این شورا، همچنین خواهان معرفی افرادی استند که به گفتهی آنها در روند انتخابات دست به تقلب زده اند.
روز گذشته مولانا عبدالله یک تن از کمیشنرهای کمیسیون مستقل انتخابات در نامهیی خطاب به کمیسیون شکایتهای انتخاباتی نگاشته بود که نتیجهی ابتدایی کمیسیون انتخابات دارای خلاها و تخلفهای قانونی بوده است.
کمیسیون انتخابات روز یکشنبه گذشته، نتایج ابتدایی انتخابات را اعلام کرد که در آن اشرف غنی با بدستآوردن بیش از پنجاه درصد آرا پیشتاز انتخابات است و عبدالله عبدالله در ردهی دوم قرار دارد.
روز گذشته کمیسیون شکایتهای انتخاباتی اعلام کرد که دستهی ثبات و همگرایی بیش از چهار هزار شکایت را در این کمیسیون ثبت کرده است.