مارک اسپر، وزیر دفاع امریکا که به فرانسه رفته است، میگوید: واشنگتن تلاش میکند اطمینان حاصل کند که با توافق صلح، خشونتها در افغانستان کاهش مییابد.
با وجود آنکه حکومت افغانستان به شدت نگران پیامدهای توافق صلح امریکا با طالبان است، وزیر دفاع امریکا که به فرانسه رفته میگوید: کشورش هرگونه توافق صلح با طالبان را امضا نخواهد کرد، بلکه توافقی را امضا خواهد کرد که خشونتها را در این کشور، کاهش دهد.
مارک اسپر وزیردفاع امریکا گفت: “توافقی که سایه خشونتها را درافغانستان برطرف نکند و به جنگ و نا آرامی در این کشور پایان ندهد، برای واشنگتن پذیرفتنی نیست. بهترین راه برای پایان خشونتها درافغانستان توافق سیاسی است و این همان کاری است که ما اکنون با جدیت آنرا پیش می بریم، اما این بدان معنی نیست که ما هر توافق را قبول خواهیم کرد.
همزمان رییس ستاد مشترک ارتش امریکا هم تاکید میکند که موثرترین راهکار برای ختم جنگ در افغانستان گفتگوهای بین افغانی است و کشورش تلاش دارد تا این مرحله از تلاشهای صلح آغاز شود.
در افغانستان اما نگرانیها پابرجاست، رییس جمهور غنی که قرار بود امروز به امریکا برود، سفرش به تعویق افتاده است، اما در مورد دلیل تعویق سفر، از ریاست جمهوری کسی حاضر نیست چیزی بگوید.
اما امید میثم معاون سخنگوی ریاست اجرایی حکومت میگوید رایزنیها در مورد مواد توافقنامهی صلح امریکا و طالبان همچنان جریان دارد.
همزمان با این، صبغت احمدی سخنگوی وزارت خارجه میگوید که امروز نشست سه جانبهی میان وزیران خارجهی افغانستان، پاکستان و چین در پاکستان برگزار شده است.
نشستی که مقامها میگویند چهار هدف داشته، اما باورها این است که گفتگو در مورد روند صلح افغانستان، هدف برجستهی آن بوده است.
با این همه، سفیر پیشین امریکا در افغانستان نیز از خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان هشدار داده و این کار را فاجعهبار خوانده است.
جیمز کانینگهام، فروپاشی نظام و آغاز جنگهای داخلی را بدترین پیامد خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان، پیش از عملی شدن کامل توافقنامهی صلح با این گروه خوانده است.