بربنیاد گزارش تازه یونیسف ٬ بلندترین آمار مرگ و میر را کودکان نوزاد در فقیرترین کشورهای مثل افغانستان٬ پاکستان و برخی کشورهای افریقای جنوبی دارند.
بربنیاد این گزارش بخش کودکان سازمان ملل متحد ٬ باوجود پیشرفت های چشمگیر در بخش بهداشت٬ هفت هزار کودک نوزاد روزانه در کشورهای فقیر جان میدهند.
اما در این گزارش سازمان ملل٬ نوزادان در جاپان٬ آیسلند٬ و سنگاپور پنجاه برابر کشورهای فقیر٬ شانس زیادی برای زنده ماندن دارند.
هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف گفت: (هرسال ۲.۶ میلیون نوزاد در سراسر جهان در نخستین ماه زنده گی شان جان می دهند. با توجه بهاین که بسیاری از این مرگ و میر ها قابل پیش گیری است٬ این واضیح است که ما نوزادان در کشورهای فقیر را از دست می دهیم.)
این گزارش افزوده که این نوزادان بخاطر مشکلات صحی نمی میرند بل بخاطر اینکه خانواده شان در حالتی بد و فقر زنده گی می کنند٬ این کودکان جان های شان را از دست می دهند.
بر بنیاد این گزارش٬ با کمک دسترسی به قابله ها ٬ آب پاک٬ ضد عفونی کردن٬ شیردهی در نخستین ساعت تولد٬ تماس جلد به جلد و تغذیه درست٬ می توان بیش از هشتاد درصد مرگ و میر این نوزادان را جلوگیری کرد.
اما نبود کارمندان صحی مسلکی در کشورهای فقیر یکی از معضل های جدی است در حالیکه در کشورهای امیر مثل ناروی برای هر ده هزار نفر ۱۸ کارمند صحی وجود دارد اما در کشورهای فقیر مثل سومالیان یک کارمند صحی تخمین زده شده است.
بخاطر جلوگیری از این مشکل ٬ یونیسف یک کپاین بنام -زنده گی هر کودک- راه اندازی کرده و از دولت ها و بخش های خصوصی خواستار حمایت از نوزادان شده است.
به باور مدیر اجرایی یونیسف٬ (کوچکترین گام های همه ما تضمین کننده نخستین گامهای کوچک نوزادان به سوی زنده گی است.)