بیستوهشتمین نشست وزیران خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی «اکو» امروز در مشهد، ایران، بدون حضور نمایندهای از امارت اسلامی پایان یافت.
این نشست که به مدت دو روز برگزار شد، تصمیمات مهمی در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برای کشورهای عضو تصویب کرد.
عبدالرحمان حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد افغانستان، بدون اشاره به عدم دعوت امارت اسلامی به این نشست، تأکید کرد که حضور افغانستان در چنین نشستهایی برای گسترش روابط تجاری و دسترسی به بازارهای منطقهای اهمیت زیادی دارد.
پیشتر، یکی از مقامات وزارت خارجه ایران اعلام کرده بود که تصمیم دعوت نکردن از امارت اسلامی، توسط سازمان اکو گرفته شده است.
این در حالی است که آگاهان اقتصادی تأکید دارند که موضوعات اقتصادی افغانستان باید در اینگونه نشستها مورد توجه قرار گیرد و در آینده نمایندگان امارت اسلامی نیز در این تصمیمگیریها حضور داشته باشند.
سال گذشته نیز افغانستان در نشست اکو که در تاشکند، اوزبیکستان، برگزار شد، نمایندهای نداشت.
سازمان همکاری اقتصادی «اکو» با هدف توسعه همکاریهای اقتصادی و فرهنگی میان اعضا، در سال ۱۹۶۴ توسط ایران، ترکیه و پاکستان بنیانگذاری شد. در سالهای بعد، کشورهای افغانستان، تاجیکستان، قزاقستان، اوزبیکستان، قرغیزستان، ترکمنستان و آذربایجان نیز به این سازمان پیوستند.
عدم حضور افغانستان در نشستهای اکو، سؤالاتی را در مورد تأثیرات آن بر روابط منطقهای و جایگاه این کشور در تعاملات اقتصادی و دیپلماتیک منطقه ایجاد کردهاست.