سازمان ملل متحد از تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی درافغانستان ابراز نگرانی کرده و از جهان خواستار کمکهای بشردوستانه درازمدت برای شهروندان کشور شدهاست.
دفترهماهنگی امور کمکهای بشری سازمان ملل در افغانستان (اوچا) این کشور را از رهگذر تغییرات اقلیمی آسیبپذیر دانسته و از جامعۀ جهانی به ویژه اشتراککنندگان نشست تغییرات اقلیمی در«باکو»، پایتخت آذربایجان خواستهاست که به افغانستان توجه بیشتر کنند.
این نهاد سازمان ملل، با توجه به سیلابهای ویرانگر و خشکسالی پیهم درافغانستان گفتهاست که با افزایش گرما، نیازمندی مردم به آبآشامیدنی صحی درشهرهای این کشور بیشتر شدهاست.
اوچا تصریح کرده که اقدامهای بشردوستانه برای رسیدگی به بحران بشری درافغانستان کافی نیست و افزوده که برای جلوگیری از آسیبپذیریهای برخاسته ازتغییرات اقلیمی و محافظت از شهروندان این کشور، به کمکهای بشردوستانه در «درازمدت» نیاز است.
براساس گفتههای این دفتر، افغانستان درانتشار «گازهای گلخانهای» کمترین نقش را دارد، اما این کشور با تأثیرات شدید تغییرات اقلیمی روبهرو است؛ ملل متحد تأکید کرده که رهبران جهان باید راههای حل عادلانه و پایدار را برای کشورهایی که از تغییرات اقلیمی متأثر شدند، جستجو کنند.
ازسوی دیگر، اداره ملی حفاظت ازمحیط زیست افغانستان گفته که تغییرات اقلیمی یک چالش بزرگ دراین کشور است و ازکشورهای جهان خواسته اند که بدون در نظر گرفتن مسایل سیاسی، اقدامهای جدی برای تغییرات اقلیمی درافغانستان روی دست گیرد.
نشست سالانه سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی به تأریخ ۱۱ نوامبر در شهر باکو، پایتخت آذربایجان آغاز شده بود که تا دو روز ادامه داشت.
پیش از این، سازمان حفاظت از کودکان ملل متحد با نشر گزارشی گفته بود که آمار آوارگان ناشی از رویدادهای شدید اقلیمی درافغانستان در شش ماه نخست ۲۰۲۴ بیشتر از آمار سال گذشته میلادی است.
افغانستان که با خشکسالیهای شدید و سیل دستوپنجه نرم میکند، به دلیل موانع سیاسی و اداری نتوانسته به منابع مالی اقلیمی سازمان ملل دسترسی پیدا کند.