شهباز شریف رهبر مخالفان حکومت پاکستان در پارلمان این کشور عمران خان را متهم می کند که در دیدار با دونالد ترامپ، کشمیر را به هدف تأمین صلح در افغانستان معامله کرده است اما اینکه چگونه معامه کرده است واضیح نشده است.
با نزدیک شدن زمان توافق امریکا با طالبان در مورد صلح افغانستان، هزاران سرباز هندی در بخشهای جمو و کشمیر جا به جا شده اند و هند برخی امتیازات کشمیر آزاد را سلب و محدودیتهای را در این منطقه وضع کرده است.
مقامهای پاکستان هشدار داده اند که این اقدام هند، بر تلاشهای امریکا و پاکستان در کار صلح افغانستان اثر خواهد گذاشت.
درهمین حال، حزب مخالف حکومت پاکستان ادعا کرده است که عمران خان در دیدار با دونالد ترامپ کشمیر را به هدف تأمین صلح در افغانستان معامله کرده است.
شهباز شریف رهبر مخالفان حکومت پاکستان در پارلمان این کشور گفت: “این چگونه معامله، چگونه انصاف و چگونه اندیشه است که برای تامین صلح در افغانستان، سکوی باشکوهی ترتیب داده شود و در کشیمر شب و روز خون بریزد، این ممکن نیست کشمیر در آتش بسوزد، زنان و کودکان کشته شوند و ما به رییس جمهور ترامپ بگوییم در افغانستان صلح تامین میکنیم. آیا ما قرارداد این کار را گرفته ایم؟ این شدنی نیست و این گونه نخواهد شد”.
اما عمران خان نخست وزیر پاکستان به شدت این اتهامها را رد کرده و افزوده است: “به گونه اختصاصی در مورد کشمیر با دونالد ترامپ گفتگو نکرده ایم و تنها برای حل تنشها در کشمیر، به رییس جمهور امریکا پیشنهاد شده است که هدف آن رشد اقتصادی در جنوب آسیا با ختم تنشها پیرامون کشمیر بوده است”.
درپی این گزارشها، اعضای حرکت مردمی صلح، انتقاد دارند که جنجالهای کشمیر ربطی به افغانستان ندارد و از سازمان ملل متحد نیز انتقاد می کند که در کار صلح در افغانستان به گونه جدی تلاش نکرده است.
این در حالیست که همواره گفته شده است که جنگ افغانستان جنگ مردم افغانستان نیست، بل این جنگ منطقهیی و جهانی است و پایان دادن به این جنگ نیاز به همکاری صاقانه منطقهیی و جهانی دارد.