شیخ آصف محسنی یکی از مبلغان دینی اهل تشیع و چهره های جهادی که حزب حرکت اسلامی را رهبری می کرد، شام امروز دوشنبه درگذشته است.
آصف محسنی فرزند محمد میرزا محسنی در ۵ثور سال ۱۳۱۴خورشیدی در شهر قندهار افغانستان زاده شد.
آقای محسنی تحصیلات ابتدایی را در قندهار شروع کرد و سپس در سال ۱۹۴۹میلادی همراه با پدرش به پاکستان رفت و در شهر کویته پاکستان مرکز ایالت بلوچستان زبان اردو را آموخت و تحصیلات خود را ادامه داد.
آقای محسنی پس از آن که مدتی را در اطاق تجارت قندهار کار کرد دوباره به آموزش علوم دینی پرداخت و به ولسوالی جاغوری رفت و آنجا ادبیات و منطق را فرا گرفت.
او بعدن به نجف در عراق سفر کرد و با فراگیری درسهای مذهبی سطوح، خارج فقه، رجال و حدیث و اصول پس از ۱۲سال تحصیل، به زادگاهش قندهار بازگشت و در یک مدرسه مذهبی در شهر قندهار با لقب “شیخ محمد آصف قندهاری”، به تدریس علوم دینی پرداخت و سپس حسینیه بزرگ قندهار و مدرسه علمیه آن شهر را بنیان نهاد.
به دنبال کودتای کمونیستی هفت ثور به شهر دمشف سوریه و سپس به ایران رفت و در در آنجا با جمعی از روحانیون افغانستان مقیم حوزه علمیه قم، حزب حرکت اسلامی افغانستان را تشکیل داد.
پس از وقوع جنگهای داخلی بین گروههای مجاهدین و تصرف افغانستان به وسیله گروه طالبان، آقای محسنی کابل را ترک کرد و چند سالی مقیم شهر اسلام آباد پاکستان شد و سپس به ایران رفت و بعد از سقوط حکومت طالبان، به کابل بازگشت.
آقای محسنی بر فراگیری دانش مدرن تاکید داشت و از طرفدارن مهم سیاست عدم تمایزهای ذاتی میان مذهب تشیع و تسنن بود.
محسنی مدرسه بزرگی را به نام خاتم النبیین در کابل بنا نهاده است.
او همچنانتلویزیون تمدن را هم در افغانستان ایجاد کرده است.
شیخ محسنی تاکنون بیش از پنجاه عنوان کتاب در بخش هایی گوناگون و به ویژه حوزه دین نوشته است.