سازمان ملل متحد از تمام ادارات دولتی در افغانستان میخواهد که در امر اطلاع رسانی با مردم و رسانهها همکاری کنند.
امروز چهارشنبه ۱۷ میزان برابر است با روز جهانی دسترسی به اطلاعات، در کابل نیز از این روز تجلیل شد اما محدودیت دسترسی به اطلاعات در افغانستان، چالشی است که ظاهرن رو به افزایش است.
یوناما یا دفتر نمایندهگی ویژهی دبیر کل سازمان ملل متحد در کابل، شریک سازی اطلاعات با مردم و رسانهها را برای کاهش فساد و اعتماد سازی میان حکومت و مردم امر سازنده میخواند و از تمام ادارات میخواهد که در این زمینه با مردم و رسانهها بیشتر همکاری کنند.
توبی لنزر، معاون نماینده یونما گفت: «من امید وارم که تمام نهادها و ادارات دولتی، در امر اطلاعرسانی با مردم همکاری کنند. دسترسی به اطلاعات برای نهادینه سازی آزادی بیان یک امر مهم و اساسی میباشد. شریک سازی اطلاعات با مردم سبب کاهش فساد شده و اعتماد مردم نسبت به دولت را بیشتر میکند.»
سید فاضل سانچارکی، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید که با وجود آنکه بیش از پنج سال از ایجاد قانون دسترسی به اطلاعات میگذرد؛ اما هنوز اکثر ادارههای دولتی نتوانسته اند واحدهای دسترسی به اطلاعات را به حیث یک مرجع مسوول ایجاد کنند.
عین الدین بهادری، رییس کمیسیون دسترسی به اطلاعات هم تاکید میکند که برنامههای آگاهیدهیشان را بیشتر میکند.
صدیق الله توحیدی، رییس اجرایی کمیته مصونیت خبرنگاران و نعیم نظری، معاون کمیسیون مستقل حقوق بشر نیز از اجرایی نشدن قانون حق دسترسی به اطلاعات انتقاد میکنند.
به گفتهی این نهادها، با وجود چندین قانون با اعتبار در این زمنیه، رسانهها و خبرنگاران به اطلاعات لازم دسترسی ندارند.
بر اساس قانون دسترسی به اطلاعات، تمام شهروندان کشور میتوانند از ادارههای دولتی، خواهان اطلاعات شوند و ادارهها مکلف اند تا اطلاعات خود را با شهروندان کشور شریک سازند.