ارگ در اعلامیهای از دیدار عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییسوزیران با سفیر جاپان و نماینده پیشین سازمان ملل برای افغانستان خبر داده است. بر بنیاد این اعلامیهای نماینده پیشین سازمان ملل برای افغانستان در این دیدار عادی سازی روابط جهان با امارت اسلامی را به نفع افغانستان و جهان خوانده است. از سوی سویهم در اعلامیه آمده است که معاون اداری رییس وزیران امارت اسلامی هم در این دیدار گفته است که امارت اسلامی خواهان روابط حسنه با جهان است و اجازه نخواهد داد که از خاک افغانستان به ضد امنیت هیچ کشوری استفاده شود.
همزمان با این؛ سرپرست وزارت داخله در دیدار با مقام های جاپانی بر تعامل و تفاهم بین المللی بر حل چالش های کنونی افغانستان تاکید کرده است.
تاکید جاپان به همکاری برای عادی سازی روابط امارت اسلامی با جهان.
مقامات چابانی در دیدار شان با معاون اداری رییسوزیران امارت اسلامی،از آمادهگی کشور شان برای همکاری در راستای عادی سازی روابط جهان با امارت اسلامی خبر داده اند.
ارگ در اعلامیهای از دیدار عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییسوزیران با سفیر جاپان و نماینده پیشین سازمان ملل برای افغانستان خبر داده است.
در اعلامیه آمده است که تادامیچی یاماماتو، نماینده پیشین سازمان ملل برای افغانستان در این دیدار عادی سازی روابط جهان با امارت اسلامی را به نفع افغانستان و جهان خوانده است.
اعلامیه ارگ:
“مولوی عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییسوزیران با سفیر جاپان در کابل، نماینده پیشین سازمان ملل برای افغانستان و هیأت بنیاد صلح ساساکاوای این کشور دیدار کرد. در این دیدار تادامیچی یاماموتو، نماینده پیشین سازمان ملل برای افغانستان گفته است که عادی سازی روابط جهان با امارت اسلامی به نفع افغانستان و جهان میباشد و جاپان آماده است که در این زمینه همکاری کند.”
با آنکه اخیرا شماری از کشورها از تعامل با امارت اسلامی حرف میزنند، اما تا اکنون هیچ کشوری حاضر نشده است که حکومت سرپرست افغانستان را به رسمیت بشناسد.
از سویهم وزارت داخله افغانستان نیز از دیدار سرپرست وزیر این وزارت با رییس بنیاد صلح ساساکاوای جاپان خبر میدهد.
دیداری که در آن سراج الدین حقانی سرپرست وزارت داخله امارت اسلامی از گفتوگو، تفاهم و روابط دو جانبه با جهان را گره گشای مسایل سیاسی امارت اسلامی با جهان یاد کرده است.
سراجالدین حقانی سرپرست وزارت داخله:
“مسائل سیاسی درازمدت با گفت وگو، تفاهم و روابط دوجانبه قابل حل است، محدودیت هایی که خارجیها ایجاد می کنند باعث فاجعه نیازهای بشری می شود با این حال، نیازهای اساسی بشری افغان ها باید جدا از مسائل سیاسی ارزیابی گردد”.
گفته شده است که رییس بنیاد صلح ساساکاوای جاپان نیز گفته که قرار است این بنیاد همکاریهایش را در بخشهای صحت، معارف، زراعت و آبیاری و دیگر بخشها با مردم افغانستان آغاز کند.
پیش از این نیز کشورهای روسیه و چین نیز در موضع گیریهای جداگانه تعامل با افغانستان را نفع منطقه و جهان عنوان کرده بودند، موردی که حکومت سرپرست افغانستان همواره به آن تاکید کرده است.