همزمان با فرا رسیدن روز جهانی آموزش، رزا اوتونبایوا نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته که آموزش مساوی در افغانستان نه تنها یک حق اساسی بشری است، بل به گفتهی وی پایه و اساس آینده این کشور است.
خانم اوتونبایوا در پیامی ویدیویی به مناسبت روز جهانی آموزش گفته است که ادامهی محرومیت دختران افغان از آموزش نه تنها بر تمام افغانها تاثیر میگذارد، بلکه افغانستان را در سطح جهان منزوی خواهد کرد.
در عین حال سازمان عفو بینالملل با نشر اظهارات دختران افغانستان درباره ممنوعیت آنها از حق آموزش، از امارت اسلامی خواسته که بدون قید و شرط مکتبهای دخترانه را بازگشایی کنند.
بیست و چهارم جنوری برابر است با روز جهانی آموزش؛ این روز در حالی فرا میرسد که دختران بالاتر از صنف ششم از مکتب و بانوان از تحصیل در افغانستان منع شده اند.
رزا اوتونبایوا نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد برای افغانستان به مناسبت این روز گفته که آموزش مساوی در افغانستان نه تنها یک حق اساسی بشری است، بل به گفتهی وی پایه و اساس آینده این کشور است.
خانم اوتونبایوا در یک نوار تصویری گفته است که ادامهی محرومیت دختران افغان از آموزش نه تنها بر تمام افغانها تاثیر میگذارد، بلکه افغانستان را در سطح جهان منزوی خواهد کرد.
رزا اوتونبایوا نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد برای افغانستان:
“سازمان ملل متحد در کنار شما است و از فعالیتها و دفاع از آینده شما دست بر نمیدارد. این فقط خواسته کشورهای غربی نیست بلکه خواسته جهان اسلام نیز است. مقامات حاکم افغانستان وظیفه اساسی دارند تا بدون درنظرداششت جنسیت از این حقوق برای همه افراد حمایت نموده و آنرا بهبود بخشد.”
در عین حال سازمان عفو بینالملل با نشر اظهارات دختران افغانستان درباره ممنوعیت آنها از حق آموزش، از امارت اسلامی خواسته که بدون قید و شرط مکتبهای دخترانه را بازگشایی کنند.
سازمان عفو بینالملل:
“در این روز جهانی آموزش، دختران در افغانستان داستانهای خود را به اشتراک میگذارند و هم دلشکستگی و هم امیدواریشان را ابراز میکنند، چرا که حق بنیادی انسانیشان برای تحصیل همچنان نقض میشود. آنها خواستار بازگشایی فوری و بدون قید و شرط مدارس خود هستند.”
در سوی دیگر، با حمایت مالی اتحادیه اروپا، زنان سازمان ملل متحد و سازمان آموزش، علم و فرهنگ برنامه توسعه سواد و مهارت را برای زنان در جنوب شرق و شمال افغانستان آغاز می کنند.
اداره زنان سازمان ملل متحد در بیانیه ای گفته است که هزینه کل این پروژه یک ساله یک میلیون دالر امریکایی است و به 3900 زن و دختر باسواد و نیمه سواد آموزش داده می شود،
از ۲۴ جنوری، در بسیاری کشورهای جهان با موضوعاتی مانند نقش تعلیم و اساتید در مبارزه با نفرتپراکنی تجلیل میشود، اما در افغانستان مهمترین موضوعات هنوز هم حق دسترسی به آموزش است؛ آنچه پیوسته از سوی مقام های امارت اسلامی موقتی خوانده شده است.