پنتاگون میگوید، دولت جدید امریکا مسوولانه و از طریق یک راه حل سیاسی پایدار به جنگ افغانستان پایان خواهد داد.
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا تاکید میکند که وضعیت افغانستان همچنان زیر بازنگری است و وزیر دفاع امریکا قرار است در این مورد با وزیران دفاع کشورهای عضو ناتو در بروکسل، بیشتر رایزنی کند.
در همینحال شماری از مقام های ارشد پیشین امریکا به این باور اند که خروج کامل از افغانستان فاجعهبارخواهد بود و این کشور را به سوی جنگ داخلی خواهد کشاند.
جان کربی، همچنان میگوید که مکث طولانی ادارهی بایدن برای بازنگری توافق ادارهی پیشین با طالبان، برای آنست که افغانستان هنوز برای امریکا مهم است و میخواهد از این کشور مسوولانه خارج شود.
همزمان راین کراکر، سفیر پیشین امریکا در افغانستان در مرکز مطالعات بین المللی و راهبردی در واشنگتن میگوید که خروج نیروهای نظامی در شرایطی که افغانستان به صلح نرسد، فاجعهبارخواهد بود.
دیوید پترایوس رییس پیشین ادارهی استخبارات مرکزی امریکا هم که در این نشست که زیر نام “تعیین شرایط برای نتیجهی درست در افغانستان” برگزار شده بود، طالبان را به تعهدشکنی با امریکا متهم میکند. او میگوید، این گروه رابطه با القاعده را قطع نکرده، گفتگوهای معنادار با دولت افغانستان را آغاز نکرده و نیز خشونت را کاهش نداده است.
امریکا که هم اکنون 2500 نیروی نظامی در افغانستان دارد قرار است در صورت صحه گذاشتن اداره بایدن به توافقنامهی دوحه با طالبان، در اول می افغانستان را ترک کنند.
سرنوشت دههزار نیروی نظامی ایتلاف بینالملی به رهبری ناتو هم که درحال حاضردرافغانستان مستقراند، قراراست تا چند روز آینده در نشست وزرای دفاع ناتو در بروکسل مشخص شود.