منبعهای نزدیک به طالبان گرچند میگویند دو طرف هنوز بر سر زمانبندی بیرون شدن نظامیان خارجی اختلاف دارند اما با آن هم در جریان هفتهی روان، توافق ابتدایی بین دو طرف حاصل خواهد شد. با این حال، بازرس ویژهی امریکا برای بازسازی افغانستان اما میگوید اگر مواد مخدر در افغانستان ریشهکن نشود، پس از توافق صلح نیز، امنیت افغانستان بهبود نخواهد یافت.
منبعهای نزدیک به طالبان هرچند میگویند هنوز دو طرف در پیوند به زمان بندی خروج نظامیان امریکا با هم اختلاف دارند اما رسیدن به یک توافق در این دور حتمی است. خلیلزاد و نمایندگان طالبان هم در آغاز این دور، بر این موضوع تاکید داشتند.
اسدالله زایری معاون سخنگوی شورای عالی صلح دور هشتم گفتوگوهای خلیلزاد با طالبان را نقطهی عطف روند صلح افغانستان و زمینهساز گفتوگوهای بین افغانی میخواند.
اما در سوی دیگر، بازرس ویژهی امریکا در امور بازسازی افغانستان به نقش مواد مخدر در چرخاندن چرخهی جنگ افغانستان اشاره میکند و میگوید تا زمانی که این پدیده ریشه کن نشود، پس از توافق صلح هم، امنیت افغانستان بهبود نخواهد یافت.
جان سپکو بازرس ویژهی امریکا برای بازسازی افغانستان گفت: ” توافق صلح با طالبان امضا خواهد شد، اما اگر این توافق از یک نقطهی قوت امضا نشود و کشورهای منطقه و جهان از آن پشتیبانی نکنند و بر مبنای آن تمامی گروههای هراسافگن از بین نروند؛ من فکر میکنم که حل آن مشکل خواهد بود، زیرا افراد زیادی در کاروبار مواد مخدر دخیل اند و سالانه میلیاردها دالر در آن دست به دست میشود، بدون شک که این گروهها مشکل ایجاد خواهند کرد و ناامنی ادامه خواهد یافت.”
در همین حال رسانه های پاکستانی گزارش داده اند که قرار است فردا یک هیات امریکایی برای گفتوگو با مقام های ارشد پاکستانی به اسلام آباد سفر کند.
در این گزارش همچنین آمده است که در صورت شکلگیری توافق ابتدایی صلح با طالبان، رییس جمهوری امریکا، به افغانستان و پاکستان سفر خواهد کرد تا این توافق را نهایی کند.