امروز، روز جهانی صلح است و همزمان براساس آمارهای سازمان ملل متحد، در هجده سال گذشته تنها یک صد هزار غیرنظامی در افغانستان کشته و یا زخمی شده اند. وزیر دولت در امور صلح نیز گفت: صلحی قابل قبول است که در آن منافع تمام مردم افغانستان باشد، نه یک گروه و یا قوم خاص.
بر بنیاد امارهای دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان در دو دهههی اخیر در کشور یک صدارهزار فرد ملکی کشته یا زخمی شده اند.
گزارشهای امنیتی نشان می دهد که هیچ روزی افغانستان بدون حادثه امنیتی نیست.
به گفته عزیز رفیعی رییس مجتمع جامعه مدنی، شهروندان کشور نیز چندان امیدی به تامین صلح در آیندهی نزدیک ندارند.
شاه گل رضایی نماینده مردم در مجلس و انارکلی هنریار یکی از سناتوران کشور می گویند که تلاشها برای تامین صلح نیز تاکنون نتیجهی مثبتی در پی نداشته و طرفهای درگیر، هنوز برجنگ پافشاری دارند.
با آغاز گفتوگوهای صلح امریکا باطالبان امیدواری ها بر این بود که شاید این گفتوگوها منجر به تامین صلح در افغانستان گردد و آرزوی دیرینهی شهروندان کشور برآورده شود؛ اما شدت گرفتن حملات هراس افگنی و لغو گفتوگوهای صلح بر این امیدها آب سرد ریخت.
جنگ افغانستان به دلیل آمار بالای تلفات، مهلکترین جنگ در جهان شناخته میشود. جنگی که چهار دهه است که ادامه دارد وپایانش هنوز معلوم نیست.
از سوی هم در نشستی در کابل در از روز جهانی ۲۱سپمتر روز جهانی صلح گرامی داشت شد.
عبدالسلام رحیمی وزیر دولت در امور صلح بر برقراری صلح همه شمول تاکید کرد و افزود: هر زمانی که طالبان حاضرشوند حکومت افغانستان آماده گفتگو است.
به گفتهی او رسیدن به صلح تنها از راه گفتگوی بین افغانی امکان پذیر است.
در همین حال سیما سمر وزیر دولت در امور حقوق بشر به این باور است که بدون در نظر گرفتن حقوق بشر برقراری صلح ناممکن است.
ازسوی احسان ضیا رییس انستیتوت صلح امریکا نیز تاکید دارند که ریشه اصلح جنگ در داخل افغانستان است و سیاست گران باید حاضر به قربانی دادن باشند.
در کنار این امروز در همایشی در کابل کودکانی که هر روز زندگی شان را با جنگ و صدای انفجار وانتحار آغاز می کنند، برای نه گفتن به جنگ و رسیدن به رویایی شان یعنی صلح هنر نمایی کردند.