سازمان خبرنگاران بدون مرز، حمله به خبرنگاران و رسانهها را جنایت جنگی خوانده و از طالبان میخواهد که گفتگوهای صلح با حکومت افغانستان را آغاز کند. این سازمان میگوید که بدون تضمین آزادی رسانهها و حفظ دستآوردهای هجده سالهی افغانستان، صلح عادلانه و پایدار ناممکن است.
هر چند نه دور گفتگوهای نافرجام صلح میان امریکا و طالبان در دقیقه نود به بن بست رسید، اما ابهام در این گفتگوها، نگرانیهای زیاد از جمله در مورد سرنوشت فعالیت آزاد رسانهها را بر انگیخته بود.
سازمان خبرنگاران بدون مرز برای حمایت و تضمین آزادی رسانهها در گفتگوهای صلح، کار زار تازهی راه اندازی کرده است.
این نهاد میگوید که در هر گونه گفتگوهای صلح، باید آزادی رسانهها و دست آوردهای هجده ساله کشور، تضمین شود.
رضا معینی نماینده سازمان خبرنگاران بدون مرز، حمله بر خبرنگاران و رسانهها را از جرمهای جنگی می خواند و از طالبان میخواهد که در هر گونه گفتگوهای صلح، باید قانونهای جهانی بشر دوستان را بپذیرند.
این نهاد همچنان از حکومت افغانستان نیز میخواهد که به پروندههای خشونت علیه خبرنگاران رسیدگی کند.
در همین حال، نی یا نهاد حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان، از افزایش تهدید و خشونت علیه خبرنگاران در سال جاری در کشور خبر میدهد.
همزمان عزیز احمد تسل عضو فدراسیون خبرنگاران نیز از تهدید علیه خبرنگاران ابراز نگرانی میکنند.
نگرانیها در مورد سرنوشت فعالیت آزاد رسانهها در گفتگوهای صلح در حالی مطرح میشود که به تاریخ سوم سرطان امسال، طالبان خبرنگاران و رسانههای افغانستان را تهدید کرده بودند که اگر در مدت یک هفته، نشرات بازرگانیشان را که علیه این گروه میباشند متوقف نکنند، در هر جایی که باشند، هدف قرار خواهند گرفت، امری که با واکنشها و نگرانیهای داخلی و جهانی مواجه شد.