آغاز گفتگوهای میان افغانان، استقبال گسترده شماری از کشورها و سازمانهای جهانی را به همراه شده است.
وزیر خارجهی امریکا آغاز گفتگوهای حکومت افغانستان و طالبان را یک فرصت تاریخی خوانده و ابراز امیدواری کرده است که این فرصت از بین نرود.
مایک پمپیو گفته است:واقعهی تاریخی است. بیش از آنچه من انتظار داشتم طول کشید تا از بیست و نه فبروری به اینجا برسیم؛ اما انتظار داریم صبح شنبه براینخستین بار پس از تقریبن دو دهه، افغانها کنار هم روی یک میز مینشینند، با گفتوگوهایی که بحثبرانگیزخواهد بود، آماده شوند که چگونه کشورشان را به پیش ببرند.”
ینس استولتونبرگ، دبیرکل ناتو هم با استقبال از آغاز این گفتوگوها، ابراز امیدواری کرده است که تمام طرفها از این فرصت تاریخی استفاده کنند.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان هم در دیدار با معاون نخست وزیر اوزبیکستان ابراز امید واری کرده است که این گفتگوها زودتر آغاز و به صلح و ثبات در افغانستان منجر شود.
یونما یا دفتر سازمان ملل متحد در کابل هم از دو طرف خواسته است که برای نجات زندگی غیر نظامیان، از این فرصت مهم استفاده کنند و به جنگ پایان دهند.
ارتش پاکستان هم گفته است که به طور مشترک با افغانستان، تخریب کاران صلح در افغانستان را شکست خواهند داد.
بابر افتخار، سخنگوی ارتش این کشور اما همزمان هشدارداده است که تنشهای خشونتآمیز مرزی، روند صلح را در افغانستان از بین خواهد برد.
بابر افتخار گفته است: افزایش ناخوشایند حوادث خشونت آمیز در دو طرف مرز پاکستان و افغانستان به معنای از بین بردن روند صلح افغانستان است. پاکستان معتقد است که هر دو کشور شایسته صلح و پیشرفت هستند. ما با هم تخریبکاران صلح را شکست خواهیم داد.”
آغاز گفتوگوهای رو در روی طالبان با حکومت افغانستان پس از دستکم هفت ماه فراز و فرود و شرط و شروط،ممکن شده است.
این که این گفتوگوها به چه نتیجهای منتج خواهد شد و به نتیجه رسیدنآن چه قدر زمان خواهد برد، پرسشهایی است که گذشت زمان به آن پاسخ خواهد داد.