آقای صالح که در یک همایش انتخاباتی امروز پنجشنبه ۱۴ سنبله، در کابل سخن میگفت تاکید کرد که توافقنامه صلح باید پس از انتخابات، از سوی حکومت جدید و با فیصله لویهجرگه امضا شود.
آقای صالح که از توافقنامهی طالبان با امریکا سخت نگران به نظر میآید ظاهرن این توافقنامه را با معاهدهی گندمک مقایسه کرده میگوید: امضای آن معاهده (گندمک) تکرار نخواهد شد، معاهدهیی که امضای آن، گونهی خیانت به افغانستان پنداشته میشود.
به گفتهی آقای صلح، طالبان در گفتگوهای صلح به هر خواستِ امریکا تمکین کرده اند اما این گروه نه تنها به خواست مردم افغانستان گوش نداده بلکه دست از کشتار آنان نیز بر نداشته اند.
آقای صالح گفت: مردم افغانستان در برابر یک گروه نقابپوش تسلیم نخواهند شد.
در همین حال، نورالحق علومی از نامزدان ریاستجمهوری در نخستین کارزار انتخاباتیاش در کابل، میگوید: صلحی که در آن با سرنوشت مردم معامله شود، پذیرفتنی نخواهد بود.
آقای علومی تاکید دارد که برقراری صلح و برگزاری انتخابات باید براساس ارادهی مردم صورت گیرد.
توافقنامهی صلح میان امریکا و طالبان در حال حاضر منتظرتاییدی دونالد ترامپ،رییسجمهوری امریکاست.
هر چند این توافقنامه مرحلهی نخست روند صلح افغانستان و زمینهساز گفتوگوهای بین افغانی با حضور هیات گفتگو کنندهای حکومت افغانستان پنداشته میشود اما با آن هم جزییات آن به ویژه چگونگی کاهش و یا خروج نیروهای امریکایی و نبود تضمین برای حفاظت از دستآوردهای دو دههی پسین، نگرانیهای زیادی را در افغانستان و امریکا برانگیخته است.