شماری از فعالان رسانهیی، فعالان جامعهی مدنی و شهروندان کشور میگویند که گفتوگوهای میان افغانان نباید در پشت دروازههای بسته انجام شود و مردم باید در جریان این گفتوگوها قرار بگیرند.
این نگرانیهازمانی برجسته میشود که گفتوگوهای پیشین امریکا با طالبان همواره در پشت درهای بسته صورت گرفته و حتی رسانهها نتوانسته اند که جزییات مفصلی از آن بیابند.
کمسیون دسترسی به اطلاعات و کمیتهی مصونیت خبرنگاران نیز از حکومت خواسته است که زمینه را برای آگهی دهی کامل از گفتوگوهای میانافغانان فراهم کند.
شماری از نهادهای حقوق بشری نیز تاکیددارند که مردم باید در جریان جزییات گفتگوهای صلح باشند، تا رویکرد طالبان را در میز گفتوگو دقیقتر بدانند.
همچنان، شماری از خانوادههای قربانیان هم تاکید دارند که حکومت نباید ابتدا مردم را از جزییاتگفتگوها بیخبر بگذارد و در پایان نتیجهی احتمالیآن را بر آنان تحمیل کند.
حکومت اما از تعهد بر تامین حق دسترسی به اطلاعات برای شهروندان به ویژه خبرنگاران خبر داده است.
این در حالیست که قرار است هیات گفتوگوکنندهی حکومت در یک یا دو روز آینده به قطر برود، تا نخستین دور گفتوگوهای میانافغانان را با طالبان برگزار کند.
اما هنوز معلوم نیست که این دور گفتگوها مانند دورهای گذشتهی گفتوگوهای صلح امریکا با طالبان، در پشت درهای بسته صورت میگیرد، یا مردم در جریان جزییات قرار خواهند گرفت.