دوید مارتینون، سفیر فرانسه در افغانستان هشدار داده است که اگر جامعهی جهانی تعهد واقعی و صادقانه از سوی طالبان در پیوند به گفتگوهای صلح نبیند، موضعاش را بازنگری خواهد کرد.
دوید مارتینون در یک گفتگوی ویژه با تلویزیون یک گفته است که اگر طالبان رابطهی شان با گروههای هراسافگن به شمول القاعده را قطع نکنند، نباید انتظار داشته باشند که از سوی جامعهی جهانی به رسمیت شناخته شوند.
سفیر فرانسه افزوده است که طالبان باید به جامعهی جهانی این اطمینان را بدهند که با هراسافگنان به شمول القاعده، قطع رابطه کرده اند.
او گفته است: “بر اساس توافقنامهی دوحه، این انتظار وجود دارد که طالبان باید به گونهی واضح با القاعده قطع رابطه کند. ما منتظریم تا ببینیم که طالبان رابطهشان با القاعده را قطع کنند“.
کشت و قاچاق مواد مخدر از سوی طالبان، نگرانی دیگریست که ازسوی دوید مارتینون مطرح شده است.
او هشدار داده است که اگر طالبان سیاست خود را در این مورد تغییر ندهند، نباید انتظار کمک جامعهی جهانی را داشته باشند.
او همچنان از ادامهی همکاریها در صورت حفظ دست آوردهای نزده سال اخیر خبر در افغانستان خبر داده گفته است: “درصورتیکه گفتوگوها به یک توافق صلح منتهی میشود، ما موضعگیری خود را به عالیترین وجه آن حفظ خواهیم کرد. مردم افغانستان و همکاران جهانی آن به فراهمکردن منابع و فداکاریهای که در نزده سال گذشته در افغانستان داشته اند، متعهد اند. در صورتیکه میراث دیموکراسی حفظ شود و دست آوردها، قربانی صلح نشود“.
این دیپلومات فرانسوی با اشاره به کاهش و یا بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان گفته است که ناتو برای همیش در افغانستان نخواهد بود.
سفیر فرانسه، فساد در افغانستان را یک چالش بزرگ خوانده، اما گفته است که نشست ژنیف برای رهبران این کشور فرصت خوبی است که کمکهای جامعهی جهانی را دریافت کنند.
او در این مورد گفته است: “رهبران افغانستان باید این را بدانند که از آنچه انجام میدهند بی خبر نیستیم؛ میبینیم چه اتفاق میافتد؛ اما ما آماده هستیم که در مهار فساد با آنان کمک کنیم.نشست تمویلکنندگان افغانستان که قرار است در ماه نومبر در ژنیف برگزار شود؛ یک فرصت خوب است که رهبران افغانستان از پیشرفت در مهار فساد اطمینان دهند“.
سفیر فرانسه همچنان ناامنی، قاچاق مواد مخدر و مسالهی حقوق زنان و کودکان را چالشهای مهم در آینده افغانستان خوانده استکه باعث نگرانی جامعهی جهانی است، اما از صلح و همدیگرپذیری به عنوان فرصتی یاد کرده که میتواند زمینهی توسعهی افغانستان را فراهم کند.