کمیتهی مصونیت خبرنگاران میگوید که در شش ماه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی، ۴۲ مورد خشونت در برابر خبرنگاران به ثبت رسیدهاست که در مقایسه با زمان مشابه آن در گذشته، کاهش را نشان میدهد.
نجیب شریفی، رییس کمیتهی مصونیت خبرنگاران، امروز یک شنبه ۲۹ سرطان، در یک نشست خبری گفت که از این میان، ۲ مورد آن قتل، ۱۱ مورد زخمی، ۶ مورد لتوکوب، ۹ مورد توهین و تحقیر، ۷ مورد تهدید، ۴ مورد ربایندهگی، ۲ مورد سرقت و ۱ مورد آن رفتار غیرقانونی است.
از سوی هم، آقای شریفی افزود که در شش ماه نخست سال جاری میلادی، زون شمال کشور گواه هیچ رویداد خشونت در برابر خبرنگاران نبودهاست.
بر اساس آمار کمیتهی مصونیت خبرنگاران، گروه طالبان و داعش عامل بیشترین تهدید و خشونت در برابر خبرنگاران هستند و پس از آن، حکومت عامل بیشترین خشونت خوانده شدهاست.
این کمیته همچنان بر حفظ ارزشهای آزادی بیان و رسانهها از سوی هیات گفتگوکنندهی صلح با طالبان تاکید دارد و نسبت به محدودشدن دسترسی به اطلاعات ابراز نگرانی میکند.
اما صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری گفته است که حکومت افغانستان از محور اصلی جمهوریت که همانا آزادی بیان و رسانهها است، با تمام قوت در روند صلح دفاع خواهد کرد.
او در صفحهی تویتر خود نگاشته است: “موقف حکومت در پروسهی صلح، موقف اصولی است. چهارچوب این اصول را ارزشهای جامعهی باز ما تشکیل میدهد. طالبان گزینهی دیگری ندارند. بهتر است تا این واقعیت را هضم کنند.”