سازمان گزارشگران بدون مرز گفته است که افغانستان در سال گذشته میلادی برای خبرنگاران یکی از کشورهای پرچالش بوده که در آن حداقل بیست و یک خبرنگار بازداشت شدند که سه تن از آنان هنوز در زندان به سر میبرند.
این سازمان در گزارشش، ویتنام، روسیه و افغانستان را سختترین کشورها برای خبرنگاران ذکر کرده و گفته است که خبرنگاران در افغانستان به اتهام جاسوسی بازداشت و زندانی میشوند.
در عین حال، یک سازمان حمایت از خبرنگاران افغان در گزارشی گفته که ایران و پاکستان قلمروهای عذاب برای خبرنگاران افغان اند که در آنجا بین ترس و امید زندگی میکنند و خبرنگاران در این کشورها با آزار و اذیت، خطر اخراج و بازداشت روبرو اند.
در سوی دیگر، فدراسیون بینالمللی خبرنگاران در خبرنامهای گفته که در یک سال پسین در افغانستان دو خبرنگار کشته شده اند.
سازمان گزارشگران بدون مرز گفته است که افغانستان در سال گذشته میلادی برای خبرنگاران یکی از کشورهای پرچالش بوده که در آن حداقل ۲۱ خبرنگار بازداشت شدند که سه تن از آنان هنوز در زندان به سر میبرند.
این سازمان در گزارشش، ویتنام، روسیه و افغانستان را سختترین کشورها برای خبرنگاران ذکر کرده و گفته است که خبرنگاران در افغانستان به اتهام جاسوسی بازداشت و زندانی میشوند.
سازمان گزارشگران بدون مرز:
“پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در ماه اگست ۲۰۲۱، فشار بر رسانهها افزایش یافته و خبرنگاران مورد آزار و اذیت جدی قرار گرفته اند. حداقل ۲۱ خبرنگار طی سال گذشته میلادی در افغانستان بازداشت شدند که سه تن از آنان هنوز در زندان طالبان به سر میبرند.”
اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان در واکنش به گزارش سازمان بین المللی بدون مرز گفته که ازدید اصول بین المللی ژورنالیزم، این گزارش عاری از حقیقت بوده و هرآن منبع که ازداخل افغانستان چنین گزارشات ناقص را بخاطر منافع شخصی، سیاسی وتجاری خویش، در اختیار این سازمان قرارداده است دوراز واقعیت های عینی جامعه ژورنالیزم درافغانستان میباشد.
در عین حال، فدراسیون بینالمللی خبرنگاران در خبرنامهای گفته که در سال ۲۰۲۳ یکصد و بیست خبرنگار و کارمند رسانهای از جمله ۱۱ زن کشته شدهاند. بر بنیاد این گزارش در این سال ۲ خبرنگار نیز در افغانستان کشته شدهاند.
فدراسیون بینالمللی خبرنگاران:
“در سال 2023، 68 درصد از روزنامهنگاران و کارمندان رسانهای که در سراسر جهان کشته شدهاند در درگیریهای غزه بوده است و در این سال 2 خبرنگار نیز در افغانستان کشته شدهاند.”
یک سازمان حمایت از خبرنگاران افغان هم در گزارشی گفته که ایران و پاکستان قلمروهای عذاب برای خبرنگاران افغان اند که در آنجا بین ترس و امید زندگی میکنند و خبرنگاران در این کشورها با آزار و اذیت، خطر اخراج و بازداشت روبرو اند.
بر اساس گزارش نشر شده، این خبرنگاران پس از سقوط کابل در ۱۴۰۰ به پاکستان و ایران مهاجر شدند و امیدوار هستند که به کشورهای مهاجرپذیر انتقال یابند.