دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا با ملا عبدالغنی برادر، رییس هیات گفتگو کنندهی طالبان، گفتگوی تلفونی کرده و خواستار ادامهی کاهش خشونتها از سوی طالبان شده است.
رییس جمهور ترمپ، روز گذشته در یک نشست خبری گفتگوی تلفونیاش را با ملا برادر بسیار خوب توصیف کرد.
او گفت: «رابطهام با ملا بسیار خوب است. ما امروز یک گفتگو بسیار خوب و طولانی داشتیم. و شما میدانید که آنها میخواهند تا خشونت را متوقف کند.»
از سوی هم، آقای ترمپ در پاسخ به مخالفت حکومت افغانستان برای رهایی زندانیان طالبان گفت: «آنها ممکن مخالف باشند. شما میدانید که آنها فراتر از ارتش با امریکا بسیار خوب کار کرده اند. اگر شما به پولهای که ما در افغانستان هزینه کردیم ببینید، ما تریلیونها دالر در آنجا هزینه کردهایم.»
همزمان کاخ سفید در اعلامیهیی نگاشته است که در این دیدار آقای ترمپ از طالبان خواسته است که به کاهش خشونتها ادامه دهند.
سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز در صفحهی تویتر خود نگاشته است که در این گفتگوی تلفونی، ترمپ گفته است که به زودی وزیر خارجهی امریکا به کابل سفر خواهد کرد تا موانع موجود بر سر راه گفتگوهای بین افغانها را از میان بردارد.
او همچنان افزوده است که در این این گفتگوی تلفونی ۳۵ دقیقهای، ملا برادر به ترمپ گفته است که اگر امریکا به توافق با طالبان عمل کند، در آینده روابط مثبت دو جانبه میان طالبان و امریکا وجود خواهد داشت.
توافقنامهی صلح میان امریکا و طالبان روز شنبه در قطر امضا شد.