ترامپ در باشگاه گلف نیوجرسی با مقامهای ارشد این کشور برای گفتگو در باره صلح افغانستان دیدار کرده است.
روز جمعه دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا با مایک پمپیو وزیر خارجه آمریکا، مارک اسپر وزیر دفاع این کشور و جنرال دانفورد فرمانده ستاد مشترک ارتش آمریکا در مورد صلح افغانستان گفتگو کرده است.
جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا و زلمی خلیلزاد نماینده ویژه این کشور، نیز در این نشست حضور داشته اند.
آقای ترامپ در تویترش نگاشته است که ما در مورد افغانستان گفتگوی خوبی داشتیم، در صورت امکان، ما و جناح مخالف در ۱۹ سال جنگ افغانستان، به دنبال یک توافق هستیم.
هرچند از جزییات گفتگوهای آقای ترامپ و مشاورانش گفته نشده ولی در خبرنامهای کاخ سفید آمده است که گفتگوها درباره مذاکرات صلح با طالبان و آشتی ملی در افغانستان و درعین حال نحوه خروج نیروهای آمریکایی از این کشور، بوده است.
این درحالیست که برخی از منتقدان خروج سربازان آمریکایی، ابراز نگرانی کرده اند که آمریکا بخش وسیعی از قدرت نفوذش را از دست خواهد داد، در صورتیکه سربازانش را قبلاز پیشرفت در مذاکرات صلح بینالافغانی از افغانستان خارج کند.
به تازهگی لینزی گراهام یکی از سناتوران جمهوری خواه گفته است که آمریکا نباید به طالبان اعتماد کند.
آقای گراهام در صفحه تویترش نگاشته است که اعتماد کردن به طالبان که به جای نظامیان امریکایی در برابر گروه های افراطی ماننده القاعده و داعش مبارزه میکند یک خطای بزرگ است.
آقای گراهام گفت: «اگر در توافق صلح با طالبان موضوع مبارزه با هراسافگنی جایی نداشته باشد، در حقیقت این یک موافقهی صلح نخواهد بود بل راه را برای حملههای دیگر بر خاک و منافع امریکا هموار می کند.و هر توافقی که میان امریکا و طالبان صورت میگیرد باید از سوی کنگره و مردم امریکا تایید شود.»
روز گذشته این سناتور جمهوری خواه درباره نحوه پیشرفت مذاکرات با طالبان هشدار داد و گفت اعتماد به طالبان از برجام هم بدتر است.
وزیر خارجه آمریکا نیز در صفحه تویترش نگاشته است که دولت آمریکا در رابطه و همکاری نزدیک با دولت افغانستان به رسیدن به توافق صلح جامع متعهد است.
آقای پومپیو گفته است آمریکا از جمله طرفداران کاهش خشونتها و آتشبس است تا اطمینان یابد “خاک افغانستان دیگر برای تهدید آمریکا یا متحدانش مورد استفاده قرار نخواهد گرفت و افغانها در کنار هم برای رسیدن به صلح تلاش خواهند کرد.”
در همین حال، وحید مژدهآگاه سیاسیو یک منبع نزدیک به طالبان میگویدکه توافق نامهای صلح میان طالبان و امریکا تا دو روز دیگر، امضاخواهد شد.
از سوی هم، گزارشهای تایید ناشده بیان میکند که طالبان انتظار دارد برای نهایی شدن موضوع های مورد اختلاف، دور نهم گفتگوها نیز برگزار شود.
همزمان، واشنگتن پست به نقل از مقام های پیشین امریکایی نگاشته استکه با وجود تلاشها برای رسیدن به صلح در افغانستان، موضوع آتشبس تا کنون هیچ پیشرفتی نداشته است.
این نگرانیها در حالی مطرح می شود که دیروز رییسجمهوری امریکا با شماری از مشاوران ارشدش و زلمی خلیلزاد در مورد چگونگی توافق صلح با طالبان رایزنی کرده است.
اقای ترامپ مدتها است که در مورد جنگ ۱۸ ساله آمریکا و حضور نظامی این کشوردر افغانستان مشکوک است و مخالف مداخلات پرهزینه آمریکا در افغانستان بوده است.