بانک جهانی اعلام کردهاست که ۱۲.۶میلیون نفر در افغانستان که برابر به یک سوم جمعیت می شود با نا امنی غذایی شدید روبهرو اند.
این بانک با نشر گزارشی گفتهاست که ۲.۹میلیون تن در این کشور نیز در آستانه قحطی قرار دارند.
این گزارش درباره عوامل نا امنی غذایی افزوده که: «بیثباتی اقتصادی، شوکهای اقلیمی و اختلال در بهرهوری کشاورزی، افغانستان را در تأمین نیازهای اساسی، با چالش روبهرو کردهاست.»
درگزارش، شوکهای اقلیمی یکی از دلیلهای اصلی ناامنی غذایی در افغانستان دانسته شده که بهگونه قابل توجهی بر اقتصاد کشاورزی متأثر از جنگ، تأثیر میگذارد.
بانک جهانی تأکید کرده که مطالعههای جدید از دادههای ماهانه که در جریان پنج سال انجام شده، نشان میدهد که سرازیر شدن سیلابها، استرس غذایی را ۲۳.۴ درصد و بحران غذایی را ۵.۹ در صد افزایش میدهد.
در گزارش آمده که: « خشکسالی کمبود مواد غذایی را بدتر کردهاست.»
بانک جهار گفته که جهان در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰گرسنگی را به صفر برساند؛ اما چالشهای افغانستان تصویری متفاوتی را ترسیم کردهاست.
این در حالیست که بانک جهانی چندی پیش از کاهش ۲۶درصدی تولید ناخالص کشور ابراز نگرانی کرده و گفته بود که تحرک اقتصادی افغانستان در دوسال گذشته متوقف بودهاست.
![بانک جهانی: یک سوم جمعیت افغانستان با بحران شدید نا امنی غذایی روبهرو است](https://1tvnews.af/wp-content/uploads/2025/02/75.jpg)