سخنگوی وزارت خارجهی کشور میگوید که آلمان در گذشته تلاشهای تاثیرگذاری را در پیوند به تامین صلح و ثبات پایدار در افغانستان انجام داده و افغانستان اقدامهای بیشتر این کشور را در پیوند به صلح انتظار دارد.
گران هیواد، سخنگوی وزارت خارجهی کشور در پیوند به نقش کشورهای چین و امریکا در روند صلح افغانستان میگوید که هر دو کشور نقش تاثیرگذاری در صلح و بازسازی افغانستان داشته اند.
پیش از این معاون وزارت خارجهی امریکا در امور آسیای مرکزی و جنوبی گفته بود که نقش چین در بازسازی و صلح افغانستان ناچیز بوده است.
نمایندهی چین برای افغانستان امروز در پاسخ به گفتههای این مقام امریکایی گفته است؛ بیجینگ امیدوار است که امریکا به جای بازی، افغانستان را به عنوان مکانی برای همکاری با چین تلقی کند.
سخنگوی وزارت خارجهی کشور همچنان در مورد آغاز دوبارهی گفتگوهای صلح میان نمایندهگان امریکا و طالبان در دوحه ابراز بیخبری میکند و میگوید که دولت چین در پیوند به لغو نشست بیجینگ به دولت افغانستان چیزی نگفته است.
آقای هیواد افزوده است که آلمان در گذشته تلاشهای تاثیرگذاری را در پیوند به صلح افغانستان انجام داده و امیدواریم که اقدامهای بیشتری را در پیوند به صلح افغانستان انجام دهد.
او در مورد کشته شدن احتمالی مهاجران افغان در اعتراضهای دو هفته قبل در ایران میگوید که دولت افغانستان منتظر نتیجهی تحقیقات تثبیت هویت کشته شده ها است.
از سویی هم، نمایندهی پاکستان در سازمان ملل میگوید که تلاشهای مشترک امریکا، چین و پاکستان در موفقیت روند صلح افغانستان تاثیرگذار است.
منیر اکرم، نمایندهی دایمی پاکستان در سازمان ملل هم چنان، پشتیبانی قدرتهای منطقهیی و جهانی را از روند صلح افغانستان یک امر ضروری خوانده گفته است: «موفقیت تلاشهای صلح برای پاکستان حیاتی است، پاکستان باور دارد که جنگ افغانستان راه حل نظامی ندارد و صلح تنها از طریق گفتگوهای سیاسی امکان پذیر است، پاکستان از اجماع بین المللی در حمایت از یک راه حل سیاسی که زمینه ساز گفتگوهای بینالافغانی باشد پشتیبانی میکند.»
همزمان جودید میلر، روزنامهنگار و مفسر امریکایی گفته است که مشاجره ها روی ایجاد یک دولت جدید و منتخب در افغانستان ادامه دارد و افزوده است: «هنوز دولت که در آینده با طالبان مذاکره کند روی کار نیامده است، نظامیان که طالبان بر خروج آنها از افغانستان اصرار دارند همچنان در افغانستان استند و طالبان هم مناطق زیر تصرفشان را در اختیار دارند، این همه باعث شده در موضع طالبان تغییر ایجاد نشود این واضح است که جنگ برنده ندارد اما معلوم نیست آیا دیپلماسی سبب قطع جنگ و آمدن صلح در افغانستان خواهد شد یا خیر.»
دونالد ترمپ در سفرش به افغانستان با اعلام از سرگیری گفتگوهای صلح با طالبان گفته است که طالبان به توافق و آتشبس تمایل دارند؛ اما گروه طالبان بعدن اعلام کردند که آتشبس تنها در صورت امضای توافق با امریکا برقرار خواهد شد.