کمیسیون مستقل انتخابات، ۱۳۷ هزار رای معلق و نزدیک به نود درصد رایهای خارج از زمان رایدهی را معتبر اعلام کرد.
کمیسیون انتخابات ظاهرن بیتوجه به اعتراض برخی دستههای انتخاباتی، روند بازشماری رایها را که سه روز پیش متوقف شده بود، دوباره از سر میگیرد.
از سویی، حوا علم نورستانی، رییس کمیسیون انتخابات شب گذشته در یک نشست خبری گفت که ۱۳۷ هزار رای مورد اختلاف میان آمار شرکت درملوک، کمیسیون انتخابات و دستههای انتخاباتی را معتبر شناخته اند.
این کمیسیون همچنان نزدیک به نود درصد رایهای خارج از زمان رایدهی را نیز دارای اعتبار شناخته اند؛ موردی که دستهی انتخاباتی ثبات و همگرایی بر باطلشدن کامل آن بهعنوان پیششرط آغاز دوبارهی روند شمارش رایها تاکید دارد.
اما رییس کمیسیون مستقل انتخابات میگوید که اختلاف در مورد شمار رایها و همچنین تفاوت در زمان رایدهی، ناشی از چالشهای فنی شرکت درملوک بوده و این شرکت مسوولیت ثبت دقیق زمان رایدهی را نپذیرفته است.
از طرفی، جنجالها در مورد سرنوشت رایهای بدون بایومتریک هم ظاهرن هنوز حل نشدهاست.
بیشتر دستههای انتخاباتی بر باطلشدن بیچون و چرای این رایها تاکید دارند اما حواعلم نورستانی، گرچند بر معتبردانستن رایهایی تاکید میکند که اساس بایومتریکی دارند اما همزمان میگوید که نباید سایر رایها از کابل، آن هم بدون درنظر گرفتن شرایط روز رایدهی ولایتها، باطل شناخته شود.
در این میان جنجال شکایتنامهی یوناما در مورد مولانا عبدالله، یکی از کمیشنران کمیسیون مستقل انتخابات هم هنوز حل ناشده باقی مانده است.
مولانا محمد عبدالله، عضو کمیسیون مستقل انتخابات میگوید که یوناما باید ادعایش را ثابت کند.
کمیسیون مستقل انتخابات در حالی تصمیم به از سرگیری تفتیش و بازشماری آرا میگیرد که مخالفت و موافقت دستههای انتخاباتی هنوز با آن ادامه دارد.
حالا دیده شود که با این وضعیت، روند بازشماری رایها و سرنوشت کلی انتخابات ریاستجمهوری به کجا میرسد.