بر اساس یک پژوهش تازه که در مجلهی “میموری ژورنال” نشر شده است، احتمال بسیار زیاد وجود دارد که با بلند خواندن، معلومات را به خوبی به یاد بسپاریم.
نویسندهی این پژوهش گفته است که عمل دوگانهی خواندن و شنیدن گفتههای خود ما کمک میکند که مغز معلومات را دریافت و آن را به حافظهی بلند مدت بدهد. این روند به گفتهی نویسنده “اثر تولید” یاد میشود.
این مطالعه به اساس یافتههای گروه تحقیقاتی دانشگاه واترلوی کانادا انجام شده است. بر بنیاد پژوهش این گروه، فعالیتهایی چون نوشتن یا تایپ کردن واژهها، به حافظه سپردن و بقای معلومات در حافظه را تقویت میکند.
در سال ۲۰۱۵، ویبسایت صحی “مدیکل نیوز تودی” مطلبی را پخش کرد که نشان میداد که تکرار واژهها با صدای بلند سبب افزایش حافظهی کلامی میشود.
در این پژوهش ۴۴ دانش آموز فرانسوی زبان، شماری از لغتها را از روی کمپیوتر خواندند و سپس از آنان خواسته شد که به چهار گونهی متفاوت آنها را تکرار کند. این روند شامل خواندن آهستهی کلمهها، تکان دادن لبها در حالت خواندن، خواندن کلمهها با صدای بلند و تکرار کردن کلمهها به شخص دیگر، میشود.
پژوهش سپس ثابت کرد که تکرار کلمهها با صدای بلند برای شخص دیگر، منتج به بالاترین درجهی یادآوری حافظهی کلامی و بر خلاف آهسته خواندن کلمهها سبب پایینترین میزان یادآوری حافظهی کلامی شد.
و اما در پژوهش جدید
پژوهشگران از اشتراککننده خواستند که آهسته بخوانند، به خواندن دیگران گوش بدهند، به صدای ثبتشدهی خود گوش بدهند و بلند برای خود بخوانند. پژوهشگران دریافتند که خواندن بلند کلمهها برای خود بهترین حالت یادآوری واژههاست.
کولین ام مکلیود، نویسندهی این پژوهش گفته است: “ما میدانیم که ورزش منظم و تحرک همچنین به تقویت حافظه مفیداست”.