نخستوزیران کشورهای عضو سازمان همکاری های شانگهای، در نشست تاشکند، بر افزایش همکاری ها برای مبارزه با هراس افگنی و تلاشها در زمینهی توسعهی اقتصادی در منطقه تاکید کردند. عبدالله عبدالله رييس اجرايی حکومت، در این نشست، گفت که منطقه، نیاز به یک راهبرد موثر در پیکار با هراس افگنان فرامرزی و جهانی دارد.
در تاشکند پایتخت اوزبکستان، دیروز مقام های ارشد و بلند پایهی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای گردهم آمده اند.
رایزنی درمورد مبارزهی مشترک برضد تهدیدهای ناشی از فعالیت گروه های هراس افگن در منطقه، بهبود همکاری های مشترک اقتصادی و بازرگانی و پیکار هماهنگ علیه مواد مخدر و قاچاق آن از موضوعات مهم این نشست است.
در کنار آن، بررسى ده سند در پیوند به مسايلى چون افزایش همکاریهای سودمند، سرعت افزایی به توسعهی اقتصادی و گسترش روابط در زمینههای حمل و نقل، انرژی و صنعت در میان کشورهای عضور از هدف های دیگر این نشست است.
در این نشست، رییس اجراییه حکومت، بر اقدامات بیشتر کشورهای سازمان همکاریهایشانگهای، در امر مبارزه با هراس افگنی تأکید کرد.
آقای عبدالله گفت که افغانستان در خط نخست مبارزه با هراس افگنان فرامرزی و بین المللی قرار دارد و بیدرنگ نیاز است تا راهبرد مشترک برای ادامهی پیکارها در میان کشور های سازمان وجود داشته باشد.
رییس اجرایی حکومت افزود: استفاده از رای پاک مردم گامی است استوار برای ثبات و دست یافتن به صلح پایدار در افغانستان است.
عبدالله همچنان گفته است که تلاش برای صلح در افغانستان ادامه دارد و دولت افغانستان برای اجماع داخلی جهت تقویت صلح تلاش می کند. او از کشورهای منطقه و جهان می خواهد تا همکاری های شان را با افغانستان در امر مبارزه با هراس افگنی ادامه دهند.
رییس اجرایی هم چنان گفت که رفاه منطقهیی کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای به ثبات و امنیت در افغانستان بستهگی دارد.
سازمان همکاریهای شانگهای را در سال ۲۰۰۱میلادی، قزاقستان، چین، قرغزستان، روسیه، تاجکستان و اوزبکستان پایه گذاری کردند.
در ماه جون سال ۲۰۱۷میلادی، هند و پاکستان هم که تا آن زمان به گونهی ناظران در سازمان همکاری شانگهای عضویت داشتند، به عضویت اصلی سازمان پذیرفته شدند.
افغانستان که از سال ۲۰۰۴میلادی، همچون مهمان، در نشستهای این سازمان حضور مییافت، اما از سال ۲۰۱۲میلادی بدینسو، از ناظران در این سازمان می باشد.