نگرانی دوامدار سازمانهای جهانی از بلند بودن بیکاری و ناداری در افغانستان و خواست این نهادها از جهان، برای توجه بیشتر به بحران انسانی در این کشور.
حال، دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه ملل متحد در افغانستان در گزارشی گفتهاست که ۴۸ درصد مردم افغانستان، در ناداری بهسرمیبرند.
بربنیاد گزارش اوچا، ۱۲.۴ میلیون نفر در ناامنی غذایی به سر میبرد که در مجموع ۲۳.۷ میلیون نفر در سراسر افغانستان به کمکهای بشردوستانه سخت نیازمند هستند.
در بخشی از گزارش این نهاد آمده که برگشت مهاجران، تغییرات اقلیمی و سرازیر شدن سیلابها سبب افزایش بحران بشری در افغانستان شدهاست.
اوچا در صفحه ایکسش نوشت:« ۴۸ درصد مردم افغانستان در فقر زندگی میکنند، از جمله ۱۲.۴ میلیون در ناامنی غذایی به سر میبرند که در مجموع ۲۳.۷ میلیون نفر در سراسر افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیازمند هستند، با افزایش تعداد مهاجران برگشته از ایران و پاکستان، زیست محیطی از جمله افزایش دما، تغییر الگوی بارش، خشکسالیهای مداوم و کمبود آب که منجر به بیابانزایی گسترده میشود و سرازیر شدن سیلابها از عوامل دیگر افزایش بحران بشری در این کشور است.»
این نهاد سازمان ملل تصریح کرده که اگر بودجه بسنده و به موقع فراهم نشود، بحران انسانی جاری در افغانستان، بدتر خواهد شد.
پیش از این نیز اوچا گفته بود که برای پیشبرد فعالیتهای بشردوستانه، نهادهای کمکرسان این سازمان، با کمبود بودجه مواجه بودند.